22.08.2010

Kudur Ey Cenabet!

Hadi her şeyi anlıyorum, senelerce sen kendi hayatını yaşayamamış köpeksin, ailenin parasını yemeye her zaman tamam demişsin fakat kendi kararlarını vermeye gelince ananın babanın yaşamının üzerindeki haksız hakimiyeti olmuş senin kaşıntın.

Kendi hayatını yaşayacak cesaret yok sende, bunu çok iyi anlıyorum, senin gibi binlercesi var, ama bari oturduğun yerden ahkam kesme, üreten adama laf söyleme, bir şeyler yapmaya çalışan insanları sövme. Ama duramazsın ki? Çünkü sen öyle doyumsuz bir itsin ki hayatta yaşadığını hissetmenin tek yolu o yapıştığın koltuğundan diğer insanlara sövmek, arkalarından konuşmak, yapamadığın şeylerin hayalini kurup it it sırıtmak.

Sen Cherokee kabilesinin ruhlardan yapılma atları gibi yaşarsın hayatını, oradasındır ama aslında sende yaşadığın hayatı kontrol edecek güç yoktur, sen yoksundur çünkü.

Diğer insanlara cenabet laflarını söylemeden önce sen ne kadar gudubet bir insan olduğuna bakmalısın önce, bet koltuğundan kalkıp bir şeyler yaşamalısın, bir şeyler yapmalısın, götünü kaldırmaya üşendiğin çevrendeki yaşama bakmalısın. Sen çalışan adama, üreten adama ne diye dil uzatırsın bre köpek. Sizlerin dışındaki bütün insanlar hayatta aldılar başlarını gidiyorlar, siz daha olduğunuz yerde sayın.

Buranın devamı Bahadır Boysal'ın zamanında yayınladığı bir yazıdan, ne güzel söylemiş eleman;

"Seyahat tipiyim... Gezer görürüm, köpekliği görünce de affetmem... fakat bu bazı arkadan konuşan elemanlar kuduruyor kıskançlıktan... çünkü Allah bunları bile bile yeteneksiz, basiretsiz yaratmış... Sadece Hacı Hüsrev'deki kocakarılar gibi çeneyi çalıştırırlar vöcür vöcür... Ulan dallama, on yılımı verdim ben bu mesleğe... bileğim eğitilmiş... güzelleşmiş... Çok güzel çizerim kralı gelsin yarışırım... G.tündeki basurun nedeni sanatsa, Picasso ise 6 saat konuşurum seninle... Yok eğer , varlık evhamı, ruh üşümesi yaşıyorsan gel buyur onu da tartışalım.. Domatesin kilosu, ekmek peynir fiyatları da ilgi alanıma girer... Ama sen öyle bir şerefsizsin ki memleket meseleleri korkutur seni... Sisteme entegre p.çsin çünkü... Yarın istiklal harbi çıksa, seferberlik ilan edilse, ilk etapta memleketi satıp Londraya kaçacaklar siz değilmisiniz?.. Kucağına oturduğunuz abileri biliyoruz biz... Onlarda bizi yakından bilir... Ama kudurun siz, salyalarınız aksın.. siz kudurdukça ensem zevkten ürperiyor... ve muhabbetle gülümsüyorum... Yanağımda gamzeler oluşuyor!! Ben Björk misali himmetli deliyim kardeşim... Ya çok sev, ya nefret et... Zkim daşşağa denk... G.tüm trompet!.. "


Bu sebeplerden dolayı, kudur ey cenabet!

Hiç yorum yok: